• זנים – בכרם נטענו ארבעה זנים עיקריים: מרלו ,קברנה סוביניון, שירז ופינוטאז (זן דרום אפרקאי). בנוסף לזנים העיקריים הוספנו מלאבק, פטיט בורדו מוסקאט. זנים אלה נועדו להוספת טעמים ריחות וגיוון בסל המוצרים של היקב.
  • אדמה – הכרם נטוע באדמה מקומית אצלנו במשק, בעבר האדמה שימשה לחקלאות מגווונת שהעשיר את מרקם החומרים בקרקע, זאת גילינו בתהליך הצימוח של הכרם על גווניי העלווה והקצב. לאחר שלוש שנות עורלה בצרנו השנה (2016) וניתן להבחין בעושר הרב גם ביינות הצעירים, גוון וטעמים מאוד מיוחדים ממושכים ומרוכזים.
  • אקלים – האקלים ים תיכוני המוכר לכולנו באזור שפלת החוף הפנימית. בשעות אחר הצהריים מתעוררת בריזה נעימה עד שעות הלילה הטמפרטורות מתונות ולעיתים טמפ' בחורף יורדות מתחת לאפס.
  • גובה – 60 מ'
  • כורם – לאחר 25 שנות עבודת אדמה נעשו בדיקות מגוונות ומעמיקות של עצמון בהחלטת נטיעת הכרם. לעיתים בשוטטות בכרמים שכנים או שיחות עם כורמים יועצים מדריך חקלאי (ערן הרכבי). הדרכה של ניר שחם מיקב שורק בית הספר לעשיית יין, ספרות מקצועית.
chitim_2
chitim_26
chitim_103
chitim_90
chitim_104
chitim_13

ריכוז של כל המידע הוביל לנטיעת הזנים,כיוון הנטיעה לאורך השלוחה במשק במגמת ירידה לערוץ הנחל על כנה מתאימה לסוג הקרקע, מרווח בין השורות, עמודי ראש שורה, מרווח בין השתילים, כמויות השקייה, חומרי הדישון, עיצוב הבדים, מספר שריגים ועוד.

הכרם מטופל באופן המקביל לעולם הגינון ממנו עצמון מגיע הכל נקי קשור מדויק מעוצב יחד עם זאת מנסים לשמר את הטבעיות המקסימלית של הכרם. הדברת עשבייה נעשת בעבודה ידנית בשילוב כבשים בעונה המתאימה, חלק מהמזיקים מטופלים על ידי אמצעיים ביו טכניים, בשילוב אווזים המטפלים במזיקים שונים כמו שבלולים, בשטח הכרם מתקיימת מערכת אקולוגית מעניינת שילוב של מכרסמים, עופות דורסים, ציפורים שונות. מערכת ההשקיה ממוחשבת וכמויות המים ניתנות בחישוב מינימלי לפי קצב התפתחות הגפן אורך ומבנה השריגים שלבים בהבשלת הענבים, בריקס ומועד בציר במגמה לגידול הקרוב ביותר לצימוח טבעי.

לתיאום ביקור ביקב חייגו 08-8674945 או השאירו פרטים